Članak

SARADNJA

Direktor DKPT-a Enes Karić primio u nastupnu posjetu atašea za sigurnost Ambasade SAD

(Patria) - Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Enes Karić i njegov zamjenik Đuro Knežević primili su danas u nastupnu posjetu novoimenovanog atašea za sigurnost pri Ambasadi SAD u Bosni i Hercegovini Khamprasonga Bounkonga.

Direkor Karić je zaželio atašeu za sigurnost pri Ambasadi SAD-a u BiH dobrodošlicu i uspješan rad u misiji koju ima u Bosni i Hercegovini. Tokom sastanka Karić je upoznao gosta sa nadležnostima Direkcije, te njenom ulogom u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Predstavio je i buduće planirane aktivnosti obuhvaćene Strateškim planom za razvoj Direkcije, a koje se odnose na jačanje komunikacije, koordinacije i saradnje kako sa policijskim tijelima u BiH, međunarodnim partnerima, te osiguranju osoba i objekata koje se štite. 

Ataše za sigurnost Khamprasong Bounkong je rekao da je upoznat sa dosadašnjom saradnjom Ambasade SAD u BiH i Direkcije, koja je obostrano ocijenjena izuzetno uspješnom i od velikog značaja.

Također je izrazio uvjerenje da će se ta saradnja nastaviti, a posebno u oblasti razmjene iskustava i najboljih praksi u oblasti očuvanja sigurnog okruženja.

#BiH #EnesKarić #DKPT #ataše #AmbasadaSAD