Članak

PRESS KONFERENCIJA

Biden i novi gafovi: Pomiješao ime svoje potpredsjednice Harris i Donalda Trumpa, Zelenskog oslovio kao Putina

Američki predsjednik Joe Biden pomiješao je u četvrtak ime svoje potpredsjednice Kamale Harris i svog republikanskog rivala Donalda Trumpa, javio je Reuters.

„Gledajte, ne bih izabrao potpredsjednicu Trump za potpredsjednicu da nije kvalifikovana da bude predsjednica. Zato počnite od toga“, rekao je Biden odgovarajući na pitanje Reutersa o njegovom povjerenju u Harris.

To se dogodilo nekoliko sati nakon što je Biden nazvao ukrajinskog predsjednika Volodymyra Zelenskog „predsjednikom Putinom“.

„Dame i gospodo, predsjedniče Putin“, rekao je Biden na samitu NATO-a u Washingtonu, izazivajući uzdah prisutnih u prostoriji prije nego što se ispravio.

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je u četvrtak da nema razloga da u ovom trenutku razgovara sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom osim ako ruski lider ne promijeni svoje ponašanje.

Biden je, na samostalnoj konferenciji za novinare kojom je okončan samit NATO-a, rekao da „Putin ima problem“ jer Rusija nije bila uspješna u svom dvoipogodišnjem ratu protiv Ukrajine.

„Nemam dobrog razloga da trenutno razgovaram sa Putinom“, rekao je Biden.

#Američki #DonaldTrump #JoeBiden #KamalaHarris #NATO #Predsjednik #Reuters #Ukrajinski #VladimirPutin #VolodymyrZelenskog #Svijet