Članak

BRITANSKI PREMIJER

Starmer: Biden je u zaista dobroj formi, nije prestar za predsjednika SAD-a

Britanski premijer Keir Starmer smatra da Joseph Biden nije ni senilan, niti prestar da bude predsjednik SAD-a.

(Patria) - Britanski premijer Keir Starmer smatra da Joseph Biden nije ni senilan, niti prestar da bude predsjednik SAD-a.

Starmer je za BBC, nakon jednosatnog razgovora u Bijeloj kući s Bidenom, rekao da je američki predsjednik u "zaista dobroj formi".

Portal Politico podsjeća da je Biden pod ogromnim pritiskom da se povuče iz izborne kampanje za novembarske izbore, posebno nakon TV debate s protivkandidatom Donaldom Trumpom, koji vodi u anketama.

Sve veći broj predstavnika demokrata, među kojima je i glumac i jedan od najvećih donatora stranke George Clooney, jasno su poručili da Biden treba da se povuče iz trke.

- Prošli smo kroz brojne teme, što je bilo važno za mene, jer mi je to bila prva prilika za takvu bilateralu, a on je pokazao nevjerovatno liderstvo.

Bio je u dobroj formi i potom smo zajedno otišli na večeru, kojoj je bio domaćin - otkrio je Starmer neke od detalja sa sastanka održanog u Washingtonu, u okviru samita NATO-a.

#BijelaKuća #Bilateralu #BritanskiPremijer #Demokrati #DonaldTrump #GeorgeClooney #JosephBiden #KeirStarmer #NATO #Washingtonu #Svijet