Članak

BIHAMK

Pojačan promet na putevima prema Srebrenici, izbjegavajte rizična preticanja

Danas je zabranjen saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone na svim putevima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode prema Srebrenici.

(Patria) - Od ranih jutarnjih sati pojačan je promet putničkih vozila i autobusa na putevima prema Srebrenici. Molimo vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, danas je zabranjen saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone na svim putevima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode prema Srebrenici.

Danas je na snazi i zabrana prevoza eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine. Također, ova zabrana je na snazi i na putevima: Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-Luke, Konjević Polje-Bratunac, Drinjača-Bratunac-Srebrenica i Srebrenica-Zeleni Jadar.

Izrazito toplo vrijeme nalaže od vozača da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Ukoliko putujete u najtoplijem dijelu dana, pravite češće pauze i unosite dovoljne količine vode u organizam. Budite odmorni i skoncentrisani, čuvajte vaš život i živote ostalih učesnika u saobraćaju. Molimo i bicikliste, motocikliste, korisnike električnih romobila, kao i pješake da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

#Potočari #saobraćaj #BiH