Članak

LABURISTI GLAVNI KONKURENT

Sunak poziva konzervativce da glasaju za njegovu stranku na ovosedmičnim izborima

(Patria) - Britanski premijer Rishi Sunak pozvao je u ponedjeljak birače političke desnice da se drže njegovih konzervativaca na ovosedmičnim izborima, rekavši da bi ogromna pobjeda laburista bila loša za zemlju i njenu demokratiju, javio je Reuters.

Sunak je apelovao na birače konzervativaca, od kojih su neki prešli u desničarsku Reform UK Nigela Faragea u znak protesta protiv njegove konzervativne vlade, da spriječe ono što je nazvao laburistička „super većina“.

Izgleda da će konzervativci biti zbačeni s dužnosti nakon četrnaest turbulentnih godina,
obilježenih glasanjem Ujedinjenog Kraljevstva za izlazak iz Evropske unije 2016. godine i krizom troškova života koja je uslijedila nakon pandemije COVID-19 i ruske invazije na
Ukrajinu.

Istraživanja javnog mnijenja dosljedno su davala Laburističkoj stranci lijevog centra Keira
Starmera oko 20 bodova prednosti, uz podršku stranci Reform koja potencijalno dijeli glasove desnog centra, a centristički liberalni demokrati dodatno crpe podršku konzervativaca.

„Ako postoji neprovjerena, neodgovorna Laburistička partija na vlasti sa super većinom,
razmislite šta bi to značilo za sve“, rekao je Sunak glasačima na skupu.

„Jednom kadalaburistima date blanko ček, nećete ga moći vratiti, a to znači da vam porezi rastu... to je u njihovoj DNK“, dodao je.

Farage je proveo decenije buneći establišment i Evropsku uniju, a posljednjih godina vodi kampanju za Donalda Trumpa u Sjedinjenim Američkim Državama. Ušao je na izbore početkom juna, što je bio njegov osmi pokušaj da osvoji mjesto u Westminsterskom parlamentu, obećavajući da će zamijeniti konzervativce kao glavnu stranku desnice.

Čini se da ankete pokazuju da je podrška stranci Reform dostigla vrhunac u drugoj polovini juna, malo prije nego što je Farage rekao da je Zapad izazvao rusku invaziju na Ukrajinu. Neki od njegovih kandidata i pristalica su odbačeni zbog rasističkih ili neprikladnih primjedbi. Malo je vjerovatno da će stranka osvojiti više od nekoliko mjesta u parlamentu. Ali to bi moglo biti dovoljno da se desnica podijeli u mnogim oblastima i preda pobjedu laburistima.

Reform je u ponedjeljak saopštio da se njegovo članstvo udvostručilo sa 30.000 na 60.000 za mjesec dana, te da će joj donacije pomoći u finansiranju reklamne kampanje.

„Ponizno je, ali i vrlo poučno da su spremni da podrže svoju vjeru u Reform Ujedinjenog Kraljevstva teško zarađenim novcem i zahvaljujem se svakome od njih“, rekao je Farage.

Uz ankete koje pokazuju da su mnogi birači neodlučni, Sunak je uputio posljednji apel ljudima da ograniče moć laburista ako uđu u vladu.

„Kažem svakom konzervativcu: ne prepuštajte se laburistima, borite se za svaki glas, borite se za naše vrijednosti i boriti se za našu viziju Britanije.”

#konzervativci #laburisti #SunakRishi #Svijet

SPEAK WITH AN ALPHA KEY-LICENSED CRYPTO RECOVERY HACKER EXPERT

Today marks the end of the five months since I lost my US dollars to an internet scam involving cryptocurrency investments that tricked me into investing a sizable sum in exchange for a 25% weekly profit. After investing more than $196k in US dollars, it all turned out to be a scam. Reach out to the best and most reliable recovery hacker expert out there: @ALPHA KEY RECOVERY HACKER. I'm still in shock that the hacker who saved me a week ago was able to recover every coin I invested in, including my profit.


Email: [email protected]
WhatsApp: +15714122170
Signal: +18622823879
Telegram: Alpha Key Recovery
Website : https://dev-alpha-key.pantheonsite.io/