Članak

NAKON KRIM OBRADE

Uhapšeni u akciji 'Rapid' predati u nadležnost Tužilaštva KS

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP), nakon kriminalističke obrade, predali su u nadležnost Tužilaštva KS četvoricu muškaraca uhapšenih u akciji kodnog naziva "Rapid".

Foto: Facebook/Faktor/Screenshot

(Patria) - Pripadnici Federalne uprave policije (FUP), nakon kriminalističke obrade, predali su u nadležnost Tužilaštva KS četvoricu muškaraca uhapšenih u akciji kodnog naziva "Rapid".

Dvojica osumnjičenih uhapšeni su na području Sarajeva, a po jedan u Konjicu i Istočnom Sarajevu.

Faktoru je nezvanično potvrđeno da su uhapšeni i predati Tužilaštvu: Adnan Vuk (1991), Maid Maslak (1996), Omer Čolaković (1992) i Zijo Novalić (1984).

Tokom pretresa, pripadnici FUP-a pronašli su i oduzeli oko 74 kilograma spida, oko 12 litara amfetaminskog ulja, devet pakovanja s više stotina tableta ecstasyja, oružje, municiju..., te druge predmete koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

U prethodnom periodu kod saradnika ove organizovane kriminalne grupe pronađeno je i privremeno oduzeto oko osam kilograma opojne droge amfetamin, naveli su iz FUP-a.

Iz Tužilaštva KS ranije je saopšteno da je današnjim hapšenjima prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva KS i FUP-a, te da su u odnosu na osumnjičene provođene posebne istražnje radnje.

Pretresi su obavljeni na području Sarajeva, Konjica, te Istočnog Sarajeva.

#akcija #FUP #TužilaštvoKS #CrnaHronika