Članak

ŠTA SE DOGODILO

VIDEO 'Zakazala' tehnika, Mioković nastavio sjednicu bez himne, nakon intervencije Alme Kratina intonirana himna BiH

(Patria) - Današnja sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH koju vodi predsjedavajući Dragan Mioković trebala je početi intoniranjem himne BiH. Međutim, kada su zastupnici ustali tehnička podrška je zakazala i himna nije intonirana.

Mioković je pozvao zastupnike da sjednu jer imaju tehničkih problema i nastavio sa sjednicom. Zastupnici su negodovali zbog ove situacije.

Zastupnica Alma Kratina (DF) obratila se Miokoviću i kazala da ne može vjerovati da je nastavio sa sjednicom, a da nije dao pauzu da se otkloni ovaj tehnički nedostatak.

"Nemojte da se igramo cirkusa u Parlamentu. Ako smo donijeli odluku da sjednice počinju sa himnom, evo ja želim vas da zaštitim. Ovo što se sada desilo vi možete kao predsjedavajući koji prvi put predsjedava možete shvatiti kao neki atak, bojkot ne znam šta. Vi trebate ispitati zbog čega nismo počeli sa dignitetom ovu sjednicu onako kako smo odlučili kao zastupnici. Molim vas nemojte voditi sjednicu dok se ne otkloni tehniučki razlizi i dok ne pustimo himnu. I simbolično i svakako, ovo je vaše prvo predsjedavanje, nemojte dozvoliti da ovako krene", kazala je Kratina.

Mioković je zahvalio na intervenciji i pomaganju zastupnice Kratina te je uslijedilo intoniranje himne BiH.

On se nakon himne obratio zastupnicima kazavši da će se potruditi da do ovakvih stvari više ne dolazi.

"Molimo vas za razumijevanje, svima nam je poznato kakvo je stanje ove tehnike ali bez obzira, zaista ću se potruditi da se ovo ne dešava", kazao je Mioković.



#AlmaKratina #DraganMioković #himna #Parlament #tehnika #BiH