Članak

POOŠTRENE KONTROLE

Policija u Njemačkoj od početka Eura blokirala 2.300 ilegalnih ulazaka u zemlju

Njemačka policija blokirala je 2.300 ilegalnih ulazaka u zemlju tokom Eura 2024, izjavila je ministrica unutrašnjih poslova Nancy Faeser za list Kölner Stadt-Anzeiger.

(Patria) - Njemačka policija blokirala je 2.300 ilegalnih ulazaka u zemlju tokom Eura 2024, izjavila je ministrica unutrašnjih poslova Nancy Faeser za list Kölner Stadt-Anzeiger.

Faeser je pojasnila da je u posljednje dvije sedmice provedeno više od 400 naloga za hapšenje, te da je 50 fudbalskih huligana spriječeno da uđe u zemlju.

- To pokazuje da je dobra stvar što provodimo provjere na granicama prema Danskoj, zemljama Beneluxa i Francuskoj tokom Evropskog prvenstva - rekla je Faeser.

Provjere će biti nastavljene do 19. jula, ovisno o situaciji. Faeser operaciju opisuje kao "veliki napor" savezne i policije u saveznim pokrajinama.

Prema podacima njemačke policije, 22.000 saveznih policajaca raspoređeno je da nadziru granice, zračne luke i željezničke stanice.

Faeser je kazala da je njeno viđenje fudbalskog turnira izuzetno pozitivno.

- Moj je dojam da se obožavaoci fudbala iz cijele Evrope ovdje osjećaju vrlo zadovoljno - dodala je njemačka ministrica.

#Euro #EURO2024 #Njemačka #Policija #Svijet