Članak

U TOKU AKCIJA SPAŠAVANJA

Zapalila se zgrada u blizini Moskve, ima žrtava

Najmanje osam osoba poginulo je u požaru koji je danas zahvatio zgradu u gradu Frjazinu, u Moskovskoj oblasti.

(Patria) - Najmanje osam osoba poginulo je u požaru koji je danas zahvatio zgradu u gradu Frjazinu, u Moskovskoj oblasti.

Nekoliko osoba ostalo je zarobljeno na gornjim spratovima zgrade, saopštile su ruske hitne službe i dužnosnici.

Snimci objavljeni u kanalu 112 na komunikacijskoj platformi Telegram prikazuju neke ljude kako razbijaju prozore dok iz zgrade izlazi crni dim, a vatra gori na donjim spratovima.

"Prema preliminarnim informacijama, devet ljudi je (i dalje) u zgradi. Operacija spašavanja se nastavlja", navelo je ministarstvo za vanredne situacije.

Vatrogasci su spasili najmanje jednu osobu, dodalo je ministarstvo. U gašenju požara učestvuju helikopter i više od 100 ljudi.

Guverner moskovske regije Andrej Vorobjov je kazao da je požar zahvatio tri sprata zgrade i da su dvije osobe smrtno stradale.

- Prema očevicima, u zgradi se možda nalazi još sedmero ljudi. Potraga za žrtvama i dalje traje - rekao je Vorobjov.

Na Telegramu su objavljeni i snimci na kojima se može vidjeti kako zatočeni u zgradi razbijaju prozore, a tom platformom cirkuliše i snimak na kojoj se može vidjeti da je jedan muškarac iskočio iz zgrade.

Iako su mediji prvobitno rekli da gori Istraživački institut Platan u gradu Frjazinu u Moskovskoj oblasti, proizvođač radijsko-elektroničke opreme za Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, ruska državna kompanija Roselectronica te je napise opovrgnula.

#zgrada #Moskva #požar #svijet