Članak

NAJBOLJA BH. PLIVAČICA

Lana Pudar iz Beograda u Mostar donijela evropsko srebro

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar sletjela je danas avionom u Mostar, donijevši sa sobom srebrenu medalju koju je jučer u disciplini 200 metara delfin osvojila na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

(Patria) - Najbolja bh. plivačica Lana Pudar sletjela je danas avionom u Mostar, donijevši sa sobom srebrenu medalju koju je jučer u disciplini 200 metara delfin osvojila na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Pudar je kazala da je na prvenstvo nakon veoma teških priprema sa timom otputovala bez prevelikih očekivanja za neki posebno dobar rezultat.

Međutim, dodaje da joj je drago što je uspjela osvojiti srebrenu medalju i što održava kontinuitet dobrih rezultata na velikim takmičenjima.

- Sada slijedi nastavak priprema za ono najvažnije, za Olimpijske igre. Sada tek ide puni fokus i rad na brzini te da budem što bolja u Parizu - rekla je Pudar.

Njen trener Damir Đedović kaže da je lijepo napokon sletjeti u svoj grad i biti dočekan.

- Što se tiče samog takmičenja, došli smo na njega s priprema iz Španije, htjeli smo vidjeti šta Lana može u ovom trenutku kada ne radi treninge za rezultat.

Vidjeli ste sve. Lana je uspjela i u ovom stanju odraditi jednu odličnu utrku te osvojiti 20. jubilarnu medalju s velikih takmičenja - naveo je Đedović.

Kaže i da je Lana s 18 godina uspjela nešto što do sada na ovim prostorima nije zabilježeno.

- Najviše me raduje da je ovo još uvijek početak svega onoga što se može i što se planira napraviti - poručio je Đedović.

Pred njima je nekoliko dana boravka u Mostaru, nakon čega idu na završne pripreme u Tursku.

- Ondje ćemo biti u zatvorenom kampu odakle ćemo ići direktno u Pariz na Olimpijske igre. Lana će se pripremiti najbolje što može.

Svi ćemo oko nje dati najbolje što možemo i cilj nam je da Lana Olimpijske igre dočeka što spremnije - poručio je Đedović.

#Beograd #Evropskoprvenstvo #LanaPudar #Mostar #SrebrenaMedalja #sport