Članak

EURO

Hrvatska gubila, pa vodila i na kraju ostala bez pobjede

Selekcija Hrvatske u posljednjim je trenucima danas na "Volksparkstadionu" u Hamburgu ispustila pobjedu nad Albanijom, remiziravši 2:2.

(Patria) - Selekcija Hrvatske u posljednjim je trenucima danas na "Volksparkstadionu" u Hamburgu ispustila pobjedu nad Albanijom, remiziravši 2:2.

Bio je to meč drugog kola Grupe B Evropskog prvenstva koje se igra u Njemačkoj.

Albanci su vodili, pa Hrvati preokrenuli, i onda kada su svi očekivali da glavni sudija posljednji put puhne u svoju pištaljku, Albanci su zabili za konačnih 2:2.

Albanija je u vodstvo stigla rano, već u 11. minuti na semaforu je stajalo 0:1. Gol za vodstvo svoje reprezentacije postigao je Qazim Laçi.

Hrvatska je dugo čekala na izjednačenje, a dočekala ga je u 74. minuti. Andrej Kramarić pogodio je na asistenciju Ante Budimira.

Dvije minute kasnije Hrvatska dolazi do preokreta, a režiju potpisuje Klaus Gjasula autogolom nakon što se lopta od njega odbila i završila u mreži.

I kada su svi očekivali kraj utakmice, uslijedio je istinski šok za fudbalere ali i sve navijače hrvatske reprezentacije. Igrala se peta minuta sudijske nadoknade kada se Gjasula iskupio za autogol i pogodio za izjednačenje.

Hrvatska i Albanija nakon dva odigrana susreta Grupe B imaju po jedan osvojen bod.

U drugom duelu Grupe B sutra se u okviru drugog kola od 21 sati sastaju Italija i Španija.

#Albanija #EURO #EvropskoPrvenstvo #Hrvatska #Njemačka #sport