Članak

UEFA

Hrvatska zbog ponašanja svojih navijača u Berlinu kažnjena sa 87.000 eura

Disciplinsko tijelo UEFA-e donijelo je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) zbog ponašanja dijela navijača na utakmici prvog kola Grupe B Evropskog prvenstva između Španije i Hrvatske, odigrane 15. juna u Berlinu.

(Patria) - Disciplinsko tijelo UEFA-e donijelo je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) zbog ponašanja dijela navijača na utakmici prvog kola Grupe B Evropskog prvenstva između Španije i Hrvatske, odigrane 15. juna u Berlinu.

Nakon disciplinske prijave, HNS se očitovao o navedenim incidentima, a disciplinsko tijelo UEFA-e na današnjoj je sjednici donijelo odluku o visokoj novčanoj kazni, objavio je HNS.

HNS je kažnjen sa 63.875 eura za bacanje plastičnih čaša od navijača te sa 24.000 eura za paljenje baklji, odnosno ukupnim iznosom od 87.875 eura.

HNS će, u skladu s procedurom, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi.

HNS je zahvalio rekordnom broju navijača koji su na jednoj utakmici bodrili hrvatsku nogometnu reprezentaciju, na besprijekornoj podršci i navijanju bez bilo kojeg oblika rasizma ili diskriminacije.

Također je zamolio navijače da se suzdrže od bacanja predmeta te paljenja baklji u narednim utakmicama kako sjajna atmosfera ne bi bila zasjenjena ovakvim kaznama.

#Hrvatska #kazna #prvenstvo #Region