Članak

ČELNIK SDA

Izetbegović čestitao Bajram: U mislima i dovama budimo uz muslimane Palestine

Lider SDA Bakir Izetbegović čestitao je danas Kurban-bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice Husein ef-Kavazoviću i muslimanima u BiH i dijaspori.

(Patria) - Lider SDA Bakir Izetbegović čestitao je danas Kurban-bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Husein ef-Kavazoviću i muslimanima u našoj zemlji i dijaspori.

"Cijenjeni reisu-l-ulema Kavazoviću, Vama, kao i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, susjednim zemljama i iseljeništvu, upućujem najiskrenije čestitke povodom predstojećeg Kurban-bajrama.

Kurban-bajram simbolizuje spremnost na žrtvu u ime Boga, podsjeća nas na moralne vrijednosti koje trebamo slijediti, te je prilika da iznova pokažemo našu empatiju i pružimo pomoć onima koji su u potrebi.

Budimo u mislima i s našim hadžijama, kojima želim dobro zdravlje i hadž mebrur.

U našim mislima i dovama posebno budimo uz muslimane Palestine, koji i ovaj Kurban-bajram dočekuju izloženi teškom nasilju i progonima.

Želim da bajramske blagdane provedemo u miru, zajedništvu, zdravlju i blagostanju, zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama - Bajram šerif mubarek olsun", poručio je Izetebgović.

#BajramČestitka #BakirIzetbegović #bih #čestitka #politika #SDA