Članak

KRITIKE VIJEĆU MINISTARA

Išerić: Ministre Forto, i vaša je sramota što RTV Dom još uvijek ima ratne folije na prozorima

(Patria) - Pravni stručnjak Enver Išerić reagirao je na izjavu državnog ministra prometa i komunikacija Edina Forte (Naša stranka) koji je kazao da RTV Dom još uvijek ima na prozorima ratne folije.

Išerić je kazao da je to sramotna izjava i da se javne institucije od javnog interesa moraju finansirati javnim novcem a ne “dobrovoljnom prilozima” građana.

"Edin Forto obilazio zgradu RTV BiH. Kaže ministar Forto da se zgrada RTVBiH nalazi u centralnom dijelu grada, te da zbog turističkih posjeta nije prihvatljivo da zgrada RTVBiH ima razbijene prozore i folije na prozorima od UNHCR-a. (Dnevnik BHT 1).

Da li je ovo moguće? Dvadeset devet godina nakon rata na prozorima ratne folije! I to na državnom javnom RTV servisu. A mi se čudimo što uposlenici nemaju plate i što se istim ne uplaćuju doprinosi. Ovo je jedan od najboljih dokaza kako funkcionira i radi vlast, odnosno oni koji nas u vlasti predstavljaju. Na sramotu cijelom Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. I to svim sastavima od 1996. do 2024. godine.

I na kraju da li je to velika mudrost da institucija od javnog interesa (javni RTV servisi) moraju biti financirani iz budžeta institucija, znači javnim novcem. Ne mogu se uposlenici RTV servisa baviti pitanjem sakupljanja novca da bi obavljali poslove od javnog interesa. Da li to ministri u Vijeću ministara razumiju? A posebno da li to razumije resorni ministar", pita Išerić.

#EdinForto #EnverIšerić #RTVdom #BiH