Članak

BJELAŠNICA

BABIN DO VIK ispostavio račune vlasnicima aprtmana kao da su poslovni objekti, pa sada traže dokumnetaciju!?

(Patria) - Vlasnici apartmana na Bjelašnici ostali su neugodno iznenađeni kada su dobili račune za vodu u kojima stoji da je riječ o poslovnim objektima.

To znači i da se usluga naplaćuje skuplje, a Duran Bandić, direktor JKP Trnovo za Patriju je kazao da je upoznat s ovim problemem, ali da to nije u njihovoj nadležnosti.

Iz VIK-a Sarajevo za Patriju su kazali da su na lokalitetu Babin Do prema planskoj dokumentaciji predviđeni objekti poslovnog sadržaja te su za iste izdate građevinske dozvole sa namjenom "poslovni objekat".

"Na osnovu građevinske dozvole izvršena je registracija korisnika i shodno važećem cjenovniku dodijeljena odgovarajuća kategorija potrošača.

Ukoliko korisnici žele, a na osnovu ZK izvatka (ne starijeg od 6 mjeseci), ViK može izmijeniti naziv na računu, tako da se navede da je riječ o npr. apartmanu, broj, ime i prezime vlasnika.

Napominjemo da obračunska tarifa i dalje ostaje ista odnosno po cijeni za “Ostale korisnike”, kazali su iz VIK-a.

Napominju da kategoriju potrošača mogu promjeniti na način da se dostavi građevinska dozvola u kojoj je naznačeno da se radi o stambenom objektu.

Ipak, ostaje nejasno zašto vlasnici apartmana nisu ranije upoznati s ovom odlukom, ili upozoreni da dostave dokumentaciju prije nego su im ispostavljeni računi s višom cijenom vode!

#BabinDo #Bjelašnica #DuranBandić #GrađevinskeDozvole #JKPTrnovo #ObračunskaTarifa #PoslovniObjekti #RačuniZaVodu #VIKASarajevo #VlasniciApartmana #BiH