Članak

BEOGRAD

VELIKOSRPSKI SABOR Usvojena Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava srpskog naroda!

(Patria) - Na zajednčikoj sjednici vlada Republike srpske i Srbije usvojena je Dekalaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava srpskog naroda.

Okupljanje nazvano 'svesrpski sabor', priličnije je zvati 'velikosprski sabor', jer poruke s ovog skupa jasno ukazuju na ciljeve koji koresopndiraju s projektom 'velike Srbije', danas poznatiji kao 'srpski svet'.

Deklaracija je usvojena jedoglasno.

Predsjednik Republike srpske Milorad Dodik poručio je na zajedničkoj sjednici vlada Rs i Srbije, da će deklaracija biti istorijski i suštinski nacionalni dokument koji rehabilituje srpske nacionalne interese.

- Srpski nacionalni i državni interes nemaju alternativu - rekao je Dodik.

Naveo je da se deklaracijom obuhvataju svi važni aspekti odnosa.

- A među njima i da ćemo 15. februar obilježavati i kao Dan Republike srpske, a 9. januar će biti dan nastanka Rs - naveo je Dodik.

Dodik poručuje da u Rs smatraju da BiH ne može da nastavi sa kršenjem Dejtona, koji su opštih i nesagledivih razmjera.

- Bolje je da živimo kao dobre komšije, nego da budemo trajno posvađani ukućani, i da nam to postane način života. Srpski narod trajno želi mir - istakao je Dodik.

#DanNastankaRs #DanRepublikeSrpske #Deklaracija #DeklaracijaIstorija #MiloradDodik #RepublikaSrpske #Srbija #SrpskiNarod #SrpskiSvet #VelikaSrbija #BiH