Članak

INTERPOL

U DVIJE GODINE 16 SLUČAJEVA FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnika

(Patria) - Iz Federalne uprave policije (FUP) su saopćili da su spriječili još jedno samoubistvo, ovaj put maloljetnika iz Konjica.

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv kompjuterskog kriminala FUP-a su po dojavi policije Kanade, putem Interpola locirali i identifikovali maloljetnika sa područja Konjica koji je na društvenim mrežama najavio samoubistvo.

U saradnji sa MUP-om HNK i Policijskom upravom Konjic, navedeni maloljetnik je pronađen te je u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Domom zdravlja upućen na daljnje postupanje.

Kako su saopćili iz FUP-a, ovo je 16. slučaj u posljednje dvije godine u kojem su spriječili samoubistvo maloljetnih osoba. Podsjećamo, jedan takav slučaj je nedavno bio i u Olovu.

#BorbaProtivKompjuterskogKriminala #CentarZaSocijalniRad #DomZdravlja #DruštveneMreže #FederalnaUpravaPolicije #Interpol #MUPHNK #Olovo #SamoubistvoMaloljetnihOsoba #CRNAHRONIKA

Additionally, it guarantees that employees are cognizant of their obligations and are in agreement. Employees are provided with a sense of familiarity when regulations are implemented in a consistent manner. quordle