Članak

PROMOCIJA KNJIGE

Salkić u Berlinu: Kad bi Bošnjaci glasali u opštinama iz kojih su protjerani, eliminisali bi vlast koja zagovara podjelu BiH

Tribina i promocija knjige "Genocidna namjera Bratunac 1992.", autora poslanika u Narodnoj skupštini Rs Ramiza Salkića održana je u Berlinu.

(Patria) - Tribina i promocija knjige "Genocidna namjera Bratunac 1992.", autora poslanika u Narodnoj skupštini Rs Ramiza Salkića održana je u Berlinu.

Učesnici su, osim autora, bili i Elvir-ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa Bratunac, i Admir-ef. Velić, predsjednik Medžlisa Bratunac.

U svom obraćanju Salkić je pozvao prisutne da se okrenu ognjištima, našoj domovini i da počnu glasati u opštinama odakle su protjerani s ciljem eliminacije posljedica genocida i politika koje veličaju počinioce genocida.

- Put istine i traženja pravde kroz eliminaciju posljedica genocida nema alternativu. Ovim putem trebaju hoditi svi oni kojima je stalo do istine, pravde, žrtava i naše domovine.

Na putu eliminacije posljedica genocida i afirmacije istine od ogromne je važnosti uključivanje preživjelih i potomaka žrtava genocida, onih koji su protjerani tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, a danas žive diljem svijeta, u izborne procese u opštinama iz kojih su protjerani.

Manje od 10 posto Bošnjaka koji su živjeli u današnjem entitetu Rs u Bosni i Hercegovini prije agresije glasa u opštinama iz kojih su protjerani.



Posljedica ovakvog odustajanja je separatistička politika vlasti Rs na temeljima diskriminacije koju provode, jer Bošnjaci u Rs nemaju političku snagu.

Kada bi Bošnjaci glasali za opštine iz kojih su nasilno protjerani, bila bi u potpunosti eliminisana vlast koja negira genocid, veliča ratne zločince i zagovara podjelu Bosne i Hercegovine.

Pozivam vas da se okrenete našim ognjištima, našoj domovini i počnete glasati u opštinama odakle ste protjerani s ciljem eliminacije posljedica genocida i politika koje veličaju počinioce genocida.

Snaga i rješenje problema je u našim rukama, na svima nama je da odlučimo hoćemo li biti pasivni i jadikovati ili ćemo uzeti stvar u svoje ruke i snagom glasa pobijediti one koji danas mirnodopskim metodama pokušavaju realizirati ratne ciljeve o podjeli Bosne i Hercegovine.

Rok za vašu registraciju kako biste ostvarili pravo glasa na predstojećim Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini je 23. juli.

Pozivam vas da iskoristite tu mogućnost i date svoj doprinos na putu eliminacije posljedica genocida i politika koje su utemeljene na idejama presuđenih ratnih zločinaca - poručio je Salkić.

#BerlinskiProces #Bošnjaci #Bratunac #Njemačka #RamizSalkić #BiH