Članak

DRŽAVNI ZASTUPNIK

Begić: Velikodržavne politike organizovane su kao svojevrstan oblik kartela u BiH

Zastupnik DF-a u Parlamentu BiH i profesor ustavnog prava Zlatan Begić osvrnuo se danas na platformi X na poziv uredniku portala Istraga.ba i emisije "Istraga sedmice" na Hayat televiziji Avdi Avdiću na sutrašnje saslušanje u SIPA-u.

(Patria) - Zastupnik DF-a u Parlamentu BiH i profesor ustavnog prava Zlatan Begić na društvenim mrežama prokomentarisao je poziv uredniku portala Istraga.ba i emisije "Istraga sedmice" na Hayat televiziji Avdi Avdiću na sutrašnje saslušanje u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

"Tužilaštvo provodi nasilje nad vladavinom prava, jednim dijelom medija i građana BiH. Na amaterski i bahat način. Očigledno po uputama vlasti. S ciljem da pokušaju da zastraše sve one koji misle i govore. Neće proći! Sramota", naveo je Begić u prvoj od svoje tri današnje objave.

Ističe kako je kartel dobio državu na upravljanje, te da se to poklopilo s velikodržavnim politikama koje su, također, organizovane kao svojevrstan oblik kartela u BiH.

"Kartel se kartelu raduje… Neće proći", naveo je Begić u drugoj objavi.

U trećoj je ukazao na to da, po tužilaštvu, nije problem što rasisti dogovaraju Izborni zakon na "kršćanskim osnovama" (umjesto na demokratskim!), nego je problem kada o tome progovore oni kojima je po tom zakonu namijenjena uloga sužnja.

"Krist je, međutim, uvijek na strani sužnja, nema to veze s njim", zaključio je Begić.

#AvdoAvdić #SIPA #ZlatanBegić #BiH