Članak

'KAD ODRASTEM, BIT ĆU DIJETE'

Osnovna škola 'Sokolje' proslavila 18. rođendan

Javna ustanova Osnovna škola "Sokolje" proslavila je osamnaest godina uspješnog rada.

(Patria) - Javna ustanova Osnovna škola "Sokolje" proslavila je osamnaest godina uspješnog rada.

Svečanost pod nazivom "Kad odrastem, bit ću dijete" sa puno ljubavi, energije i entuzijazma pripremili su učenici od prvog do devetog razreda zajedno sa svojim nastavnicima.



Na svečanosti je simbolično predstavljena lična karta škole i vrijednosti koje škola promoviše: znanje, ljubav, toleranciju, mir i ulaganje u budućnost koju će iznijeti sretno i sigurno dijete.

Svečanosti su prisustvovali dogradonačelnica Grada Sarajeva Anja Margetić, načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, predstavnici općinskih službi za obrazovanje i boračka pitanja, općinski vijećnici, zastupnici u kantonalnoj i parlamentarnoj skupštini, direktori sarajevskih škola, roditelji, učenici i brojni gosti i prijatelji škole.

Nakon svečanosti upriličeno je svečano otvorenje ljetne učionice u dvorištu škole.



Dugogodišnja želja uposlenika i menadžmenta škole o izgradnji ljetne učionice za potrebe izvođenja nastavnih i vannastavnih aktivnosti sa učenicima danas je ispunjena.

Općina Novi Grad je kroz projekat "Pomoć školama za unaprjedjenje rada" finansirala izgradnju učionice, a vrijedno tehničko osoblje škole se pobrinulo da učionica dobije konačni izgled.

#BiH #osnovnaškola #Sarajevo #Sokolje