Članak

PRIJATELJSKI MEČ

Zmajići u Konjicu bolji od Sjeverne Makedonije

U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u prijateljskom susretu savladala selekciju Sjeverne Makedonije rezultatom 2:1.

(Patria) - U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u prijateljskom susretu u Konjicu savladala selekciju Sjeverne Makedonije rezultatom 2:1.

Početak utakmice pripao je našoj selekciji. Prva izgledna prilika viđena je u 7. minuti kada je Kulašin prošao po desnoj strani, sjajno se oslobodio svog čuvara, ali je šutirao pored gola.

U 11. minuti bh. tim dolazi do prednosti. Jaganjac je prošao po lijevoj strani, šutirao prema golu, a lopta, uz pomoć jednog igrača gostiju, pogađa mrežu za 1:0. Gosti su do svoje prve ozbiljne šanse došli u 14. minuti.

Nakon oduzete lopte na sredini terena, koja odlazi do Gjorgijevskog, a on iz dva pokušaja ne uspijeva savladati Damjanovića koji sjajno brani. U 16. minuti nova šansa za našu reprezentaciju.

Bristrić dobija odličnu loptu u prostor, ali je njegov šut izblokiran u posljednjem trenutku. Još jedna prilika za Makedonce viđena je u 27. minuti.

Nakon ubačaja iz prekida, glavom šutira Despotovski, ali Damjanović interveniše i izbacuje loptu u korner.

Do kraja poluvremena nije bilo prevelikih uzbuđenja pred oba gola, pa se na odmor otišlo s prednošću naše reprezentacije od 1:0.

Drugo poluvrijeme počelo je udarcem Bristrića sa otprilike 17 metara, no lopta odlazi preko gola. Već u sljedećem napadu odgovara Krstevski na drugoj strani, ali njegov šut s distance također odlazi van okvira gola.

U 55. minuti gosti imaju dobar pokušaj nakon ubačaja iz prekida, kada Ramadni pokušava glavom s druge stative, no neprecizno. Deset minuta kasnije, Bristrić se našao u dobroj prilici za udarac, ali ponovo nije bio precizan.

U 72. minuti rezultat je 2:0 za bh. tim. Kulašin je opet dobro prošao po desnoj strani i poslao loptu na peterac, gdje Bristrić konačno pogađa mrežu.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, sve do sudijske nadoknade kada Makedonci uspijevaju smanjiti rezultat na 2:1 preko Ademija, što je bio konačan rezultat utakmice.

- Osim rezultatom, ne mogu ničim drugim biti zadovoljan. Makedonci su bili nekorektni, jer je dogovor bio da probamo igrače za naredne kvalifikacije, 2004 i 2005 godište.

Oni su utakmicu završili sa devet igrača 2002. godište. Međutim mi smo odigrali meč, bili borbeni, ali nismo puno dobili sa ovim susretom - izjavio je nakon meča selektor Igor Janković.

#fudbal #SjevernaMakedonija #sport #zmajići