Članak

U 12 SATI

Danas nastavak osme redovne sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH

Za danas u 12 sati zakazan je nastavak osme sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH, čiji je prvi dio održan polovinom prošlog mjeseca.

(Patria) - Za danas u 12 sati zakazan je nastavak osme sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH, čiji je prvi dio održan polovinom prošlog mjeseca.

Preostalo je da se delegati izjasne o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova, zatim Strategiji poljoprivrede i ruralnog razvoja FBiH za period 2021-2027. godina, kao i o zaduženjima za Drugi projekat podrške zapošljavanju i projekta Gradski prijevoz u Sarajevu - B.

Prvi dio ove sjednice održan je 16. maja, kada je prekinuta nakon što je iz procedure povučen Nacrt zakona o djelatnosti psihologa u FBiH.

Prije prekida delegati su većinom glasova prihvatili Prijedlog zakona o izmjenama zakona o kontroli cijena, Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o izvršenju krivičnih sankcija u FBiH, Prijedlog zakona o dopunama zakona o radu, Prijedlog zakona o poduzetničkoj infrastrukturi, kao i Prijedlog zakona o poticaju razvoja male privrede. Tada je prihvaćen i Nacrt zakona o unutrašnjoj trgovini.

#Domnaroda #sjednica #BiH