Članak

SRAMAN PLAKAT

Jedna osoba uhapšena u Tuzli zbog veličanja ratnih zločinaca Đukića i Mladića

Jedna osoba uhapšena je u Tuzli zbog sumnje da je na godišnjicu zločina na Kapiji postavila na Memorijalni centar plakate kojima se veličaju osuđeni ratni zločinci Novak Đukić i Ratko Mladić, piše Detektor.

(Patria) - Jedna osoba uhapšena je u Tuzli zbog sumnje da je na godišnjicu zločina na Kapiji postavila na Memorijalni centar plakate kojima se veličaju osuđeni ratni zločinci Novak Đukić i Ratko Mladić, piše Detektor.

Zaposlenici u Memorijalnom centru "Kapija" dva dana nakon godišnjice ovog zločina na ulazu u zgradu zatekli su plakate s uvredljivim sadržajem.

Na plakatima je pisalo "Đenerale nek’ je slava tvojoj majci - komandant Vojske Republike srpske general Ratko Mladić" i "Komandant Taktičke grupe Ozren general Novak Đukić - s ponosom, tvoji saborci".



O cijelom slučaju obaviještena je i policija, čiji su službenici uhapsili jednu osobu zbog sumnje da je od kraja marta do kraja maja, u više navrata, na području Tuzle izazivala narodnosnu, rasnu i vjersku mržnju, razdor i netrpeljivost.

Ovu informaciju za Detektor je potvrdio glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

- Jedna osoba uhapšena je zbog sumnje u počinjenje ovog krivičnog djela. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage, i danas će biti stavljen prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora Općinskom sudu Tuzla - dodao je Arnautović.

#BiH #Kapija #NovakĐukić #RatkoMladić #RatniZločinci #Tuzla #TuzlanskaKapija