Članak

NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Vlada TK dala saglasnost za upošljavanje 70 doktora medicine

S ciljem poboljšanja zdravstvene zaštite stanovništva i zadovoljstva korisnika zdravstvenih usluga na području TK, Vlada TK dala je danas saglasnost na Program unapređenja zdravstvene zaštite u zdravstvenim ustanovama za 2024/2025. godinu.

(Patria) - S ciljem poboljšanja zdravstvene zaštite stanovništva i zadovoljstva korisnika zdravstvenih usluga na području TK, Vlada TK dala je danas saglasnost na Program unapređenja zdravstvene zaštite u zdravstvenim ustanovama za 2024/2025. godinu.

Planirano je to kroz omogućavanje pružanja većeg obima zdravstvenih usluga putem angažmana dodatnog stručnog kadra - doktora medicine u zdravstvenim ustanovama na području TK, u skladu s Programom sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine koji je realizovala JU Služba za zapošljavanje TK.

Program unapređenja predstavlja podršku Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine koji finansiraju Federalni zavod za zapošljavanje i JU Služba za zapošljavanje TK i podrazumijeva finansiranje zdravstvenih ustanova u periodu od 1. juna do isteka angažmana doktora medicine po Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine.

S tim u vezi Zavod zdravstvenog osiguranja TK zadužen je da u planskim dokumentima za 2024. i 2025. godinu osigura ukupno 2.268.000 KM za finansiranje unaprjeđenja zdravstvene zaštite u skladu s ovim programom.

Navedena sredstva odnose se na finansiranje angažmana 70 doktora medicine, što iznosi do 2.700 KM mjesečno po angažovanom doktoru.

#VladaTK #doktori #Tuzla #zdravstvo #BiH