Članak

ŠEF KLUBA DF-a

Mešalić: Poslovnik o radu Zastupničkog doma za cilj ima uspostavljanje narko-vladavine Trojke i HDZ-a u FBiH

Upravo smo dobili e-mail da su nam dostavili izmijenjeni Poslovnik o radu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koji ima za cilj uspostavljanje narko-vladavine Trojke i HDZ-a u FBiH, umjesto vladavine prava, Ustava i zakona.

(Patria) - Upravo smo dobili e-mail da su nam dostavili izmijenjeni Poslovnik o radu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koji ima za cilj uspostavljanje narko-vladavine Trojke i HDZ-a u FBiH, umjesto vladavine prava, Ustava i zakona.

"Napisali su nam da imamo Poslovnik ali ga 'službeno' nema", naveo je danas na svom Facebook profilu šef Kluba zastupnika DF-a u federalnom Zastupničkom domu Mahir Mešalić.

Prema njegovim riječima, u režiji Mladena Boškovića (HDZ BiH) i Mirjane Lepić (NS), stigao je "prečišćeni" tekst Poslovnika (što je produženi Ustav FBiH) koji je, kako stoji u e-mail poruci, "neslužbeni" i nije za "službenu upotrebu".

"Dakle, Poslovnik o radu najvišeg zakonodavnog organa Parlamenta FBiH možemo koristiti samo 'privatno' i 'tajno'.

Katastrofa i potpuni haos u FBiH, uništena je vladavina prava i uspostavljena potpuna anarhija i sistem narko-diktature i promjene Poslovnika od sjednice do sjednice s ciljem imenovanja Marina Vukoje (HDZ) u Ustavni sud BiH, Dragana Miokovića za predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i Jelke Milićević (HDZ BiH) za jednu od direktora Agencije za bankarstvo.

Zakazana je sjednica za 28. maj, na kojoj će, kao što sam i najavljivao od formiranja ove nametnute Vlade FBiH, biti imenovani kadrovi HDZ-a na sve ključne pozicije u FBiH i BiH, uz pomoć zastupnika SDP-a, NiP-a, Naše stranke, PDA te Isaka, Uzunovića i njima sličnih.

Gdje ste Mašići, Magazinovići, Zukani, Kadrije Hodžići i ostali da zaustavite Nikšića jer ste nas dvije godine putem medija ubjeđivali da nećete podržati ovo razaranje institucija i države.

NiP i NS nemam razloga ni spominjati, oni su odavno dio HDZ-a. Gdje su OHR, OSCE, ambasade, nevladine i vladine organizacije, gdje su silni programi o vladavini prava, Ustava i zakona ove zemlje", dodao je Mešalić.

#MahirMešalić #ParlamentFederacije #politika #ZastupničkiDom #BiH