Članak

AKCIJA FUP-a

Konjičanin (56) uhapšen zbog dilanja amfetamina

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su osobu inicijala M.C. (56) iz Konjica zbog sumnje da je dilao amfetamin.

(Patria) - Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su osobu inicijala M.C. (56) iz Konjica zbog sumnje da je dilao amfetamin.

S ciljem sprječavanja neovlaštenog prometa opojne droge, pod nadzorom Tužilaštva HNK, iz FUP-a su poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Konjica, u vezi s dokumentovanjem krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Tako su na osnovu naredbe Općinskog suda u Konjicu pretresli jednu osobu, vozilo i kuću na području Konjica, kada su i uhapsili M.C., te pronašli određenu količinu amfetamina i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela.

Iz FUP-a ističu da se uhapšena osoba sumnjiči da je na području Konjica tokom prošle godine neovlašteno nabavljala i posjedovala opojnu drogu amfetamin, koju je u stanu koji koristi i gdje boravi pripremala i pakovala radi daljnjeg stavljanja u promet trećim osobama.

Osumnjičena osoba je kriminalistički obrađena, te će o njenom daljnjem statusu odlučivati nadležno Tužilaštvo HNK, Područno Tužilaštvo Konjic, saopšteno je iz FUP-a.

#FUP #konjic #Hapšenje #Droga #CrnaHronika