Članak

PROPUŠTENA ŠANSA

Baraž za odlazak na SP: Rukometaši BiH i Portugala odigrali neriješeno u Tuzli

(Patria) - Odigrana je uzvratna utakmica baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u rukometu između Bosne i Hercegovine i Portugala u tuzlanskom Mejedanu. U dramatičnoj završnici semafor je na kraju pokazivao 26:26. Bilo je jasno da su ”Gusari” favoriti u ovom dvomeču, ali su Zmajevi težili da pruže jak otpor. Portugal ide na SP.

U finišu prvog dijela gosti došli do prednosti

U prvom meču Portugalci su slavili rezultatom 29:19. S obzirom na veliku razliku u prvom dvoboju, bilo je jasno da bh. tim očekuje težak posao. Na samom otvaranju meča igralo se gol za golom, a izabranici Damira Doborca nošeni podrškom navijača igrali su vrlo dobro. Ipak, u finišu prvog dijela, gosti dolaze u vodstvo od 15:12 pa 16:13, prenosi scsport.ba.

Reprezentativci BiH su težili da smanje rezultat. Ipak, za 25 minuta primili su 15 pogodaka. Nešto slabija koncentracija u odbrani omogućila je Portugalcima da lako poentiraju. Dakako, radi se o iskusnoj reprezentaciji koja je kažnjavala sve pogreške domaćih.

U 28. minuti bh. igrači su promašili zicer. A kod gostiju je briljirao golman. Onda je stigla kazna za 13:17, što je bio i konačan rezultat prvog dijela.

Bh. tim je igrao dobro u drugom dijelu

U nastavku su bh. igrači su postigli pet golova za 9 minuta. A na golu je dobro branio – Bekir Čordalija. Semafor je u 10. minuti drugog dijela pokazivao 19:20. Poravnanje stiže golom Panića minut poslije. Tada je bilo 20:20, a u tim trenucima selektor Portugala zatražio je time-out.

Bh. Fanaticosi su pružali odličnu podršku Zmajevima u trenucima kada se lomio rezultat. Uslijedio je period kada su bile odlične odbrane na obje strane. Nekoliko minuta rezultat je bio 21:21, a domaći nisu uspjeli pogoditi sedemrac. Već u narednom napadu Portugal dolazi do vodstva 22:21. U 20. minuti ”Gusari” su poveli 24:23 nakon što je nekoliko minuta bilo izjednačeno. Mnogo se čvršće u odbrani igralo u drugom poluvremenu. Opet se dugo ovaj rezultat zadržao na semaforu. Nastavak je donio bolju igru gostiju koji su pet minuta prije kraja imali prednost 26:23. U tim trenucima gosti su imali i igrača više.

Sličan scenarij kao u prvom poluvremenu. Ipak, Herceg je vratio u narednom napadu na minus dva, a Petrović na minus jedan. Bilo je 25:26. Vukšić je u 29. minuti poravnao sa sedam metara na 26:26. BiH je imala šansu za pobjedu, ali nisu uspjeli. Ostalo je neriješeno.

#BekirČordalija #BosnaIHercegovina #DamirDoborac #Fanaticosi #Gusari #Mejedan #Portugal #Rukomet #SvjetskoPrvenstvo #Zmajevi #sport