Članak

NOGOMET

Igman i Željezničar odigrali meč bez golova

Foto: Adem Ćatić, fkzeljeznicar.ba

(Patria) - Odigrana je utakmica 31. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Igmana iz Konjica i sarajevskog Željezničara. Na kraju je semafor pokazivao 0:0.

U ovaj dvoboj domaći su ušli pod imperativom pobjede kako bi se približili luci spasa. S druge strane, Plavi su nakon serije trijumfa došli u sigurnu zonu. I pored brojnih prilika u prvom poluvremenu, oba kluba su se na kraju morali zadovoljiti podjelom bodova. Treba napomenuti da su gosti imaju sjajnu podršku svojih navijača. No, krenimo redom.

Igrači Igmana ušli su u meč ofanzivno. Nakon početnih ispitivanja snaga u 11. minuti sjajan kontra domaćih. Kapiten Hebibović je probio lijevu stranu i asistirao za Janketića koji dobro šutira, ali Muftić brani uz pomoć prečke. Nekoliko minuta poslije Ramić postiže pogodak koji je opravdano poništen zbog ofsjada.

U 15. minuti Hebibović je pucao iz slobodnog udarca, ali je lopta pogodila živi zid. Sjajan pogodak postigao je Stefan Denković iz slobodnog udarca u 22. minuti. Ipak, poništen je zbog toga što je Dupovac ometao živi zid Željezničara. Premda mnogima nije bilo jasno zbog čega je glavni sudija Jelić donio ovu odluku.

Nakon toga uslijedio je period nešto bolje igre Plavih. U 32. minuti Krpić je glavom pogodio prečku. Samo minut poslije Boljević pogađa stativu. Nakon burnih dešavanja nastupio je period mirnije igre – između dva šesnaesterca. Do uzbuđenja se čekalo do 40. minute kada Galić zamalo nije postigao autogol. Želio je glavom da izbaci loptu u korner, ali je ona prošla tik pored stative. U finišu je poništen pogodak Kripića zbog ofsajda. I ovdje se čini da je pomoćni sudija pogriješio. Do kraja prvog dijela ostalo je nepopularnih 0:0.

I drugi dio je počeo blagom inicijativom domaćih. Ipak, u prvih deset minuta nije bilo ozbiljnijih prilika. Utakmica je na kratko prekinuta u 57. minuti zbog dimne zavjese koju su napravili navijači Željezničara. U 64. minuti Boljević iz slobodnog udarca testira Čemana koji je oprezan.

Igrao se 70. minut kada je Denković putirao iz slobodnog udarca. Muftić je dobro intervenisao. Ostalo je 0:0. Štilić je u 75. minuti bio u dobroj prilici,ali je oklijevao i odbrana Igmana je otklonila opsanost. U 79. minuti Hiroš pokušava iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara. Lopta odlazi preko gola. Pokušao je domaći trener ubacivanjem Ahmetovića u 85. minuti da zaprijeti golu Željezničara. Samo minut poslije pomenuti igrač je bio u šansi, ali je izblokiran. Na kraju je ostalo 0:0.

#Ahmetović #Boljević #Čeman #Denković #Hebibović #Igman #Janketić #Krpić #Štilić #Željezničar #sport