Članak

SAOPĆENJE

GI 21. maj: Crna Gora ne može biti dio EU dok ne razobliči i osudi zločine velikosrpske politike

(Patria) - Rezolucija o genocidu u Srebrenici koja će uskoro biti usvojena u Generalnoj Skupštini OUN još jednom je ustalasala žabokrečinu u kojoj boravi vladajuća većina, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

“Nezavisno od usputnog kalkulisanja i blamiranja, najava Spajića da će Vlada podržati Rezoluciju razbjesnila je srpske šoviniste i podstakla Vučićevu agenturu u Crnoj Gori da papagajski ponavlja sadržaje naslovnica iz neofašističkih beogradskih tabloida. Zato i ne čudi što metiljavi PES nije imao snage da odlučno stane iza svog lidera, dok je Bečićeva partija kao i uvijek izabrala stanje hibernacije potvrdivši još jednom bijedu vlastite politike”, kažu u GI 21. maj.

S druge strane, tvrde, pritvorni Mandić neće rušiti Vladu zbog Rezolucije jer je to za njegov NSD drugorazredno pitanje u odnosu na očekivanja koja se tiču rekonstrukcije izvršne vlasti.

“Suprotno od Mandićevog “neočetničko-intendantskog lukavstva” Knežević je preuzeo ulogu marionetske perjanice i sada prijeti Spajiću sa raskidom “litijaškog bratstva”. Da bi provincijalni velikosrpski cirkus bio kompletiran po zadatku se javio i Joanikije da upozori Spajića na posljedice “svetosavske fatve”. Zato preporučujemo političkoj i crkvenoj agenturi Šešeljevog šegrta da umjesto ponavljanja besmislica i laži zvaničnog Beograda za početak svojim pristalicama podijele presude Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde”, kažu u GI 21. maj.

Pritom, poruluju, treba da znaju da Crna Gora ne može biti dio EU dok kroz kulturu sjećanja odlučno ne razobliči i osudi zločine velikosrpske politike i svoju ulogu u njima, što posljedično uključuje i raskid političkih odnosa sa antievropskim i anticrnogorskim Vučićevim režimom.

#CrnaGora #GeneralnaSkupština #GrađanskaInicijativa #HaškiTribunal #OUN #Rezolucija #Spajić #Srebrenica #Vlada #VučićevaAgentura #Region