Članak

GOVORIO U BANJA LUCI

Dodik najavio secesiju Rs i pozvao srpski narod da bude spreman!

(Patria) - Mislim da Srbima predstoji još jedna borba za slobodu, a to je borba za slobodu od Bosne i Hercegovine, poručio je danas Milorad Dodik, predsjednik Rs i najavio otcjepljenje entiteta Rs od naše države.

“To je nama nametnuto i ne daje nikakve rezultate. Ne daje rezultate ni Srbima, ni Bošnjacima, ni Hrvatima, a i međunarodna zajednica je užasno nestrpljiva oko svega toga. Trideset godina pokušaja da se napravi neki model nije uspjelo, a to znači da nije uspjela Bosna i Hercegovina, bez obzira na licemjerne pokušaje da nam daju neki status u Evropi, oni sami dobro znaju da su to nezavršeni procesi”, istakao je Dodik na “Maršu besmrtnog puka” povodom Dana pobjede nad fašizmom.

Kako kaže, Srbi ne smiju da se opuste.

“Nije jednostavna priča da nam nameću da su Srbi genocidni. Kada se god osvrnemo na naše teško vrijeme na drugoj strani vidimo neprijateljsku Njemačku”, poručio je Dodik i optužio visokog predstavnika Christiana Schmidta da provodi silu na osnovu djelovanja Njemačke i u Drugom svjetskom ratu i sada.

Dodik je naveo i da “žele da ovladaju našom imovinom i da imovina ne pripada Rs”, te poručuje: “Kada smo se ozbiljno suprotstavili oni su se povukli”.

“Srebrenica nije bio genocid, ali jeste bio teški zločin i ja bih volio da se to nikada nije dogodilo, ali rat nema logiku i on nanosi ono što se desi. Za te događaje u Srebrenici pojedinci su odgovarali. A onda nam kažu da ta rezolucija nema ništa protiv srpskog naroda, podvaljuju vjerujte, nismo toliko nepismeni”, poručio je Dodik i još jednom ponovio da se nije desio genocid u Srebrenici.

Poručio je da je donošenje rezolucije o genocidu u Srebrenici put ka nesporazumu historijskih razmjera između srpskog i naroda koji ovdje žive.

“Srbi se ne smiju pomiriti s tim. Ta rezolucija i njihovi sponzori direktno će se staviti na poziciju neprijatelja srpskog naroda. Mi ćemo odrediti naše politike. Nakon rezolucije napravit ćemo svesrpski sabor i naši zahtjevi će biti poznati i jasni. Nakon donošenja rezolucije Rs ne vidi više svoje mjesto u Bosni i Hercegovini. Ne vidi ni potrebu da odlučujemo u Bosni i Hercegovini. A vi svi ovdje okupljeni i oni koji čuju moraju da znaju da će ovo rukovodstvo učini sve da Rs ostane mirna i da politički procesi imaju primat nad bilo kojim drugim”, kazao je Dodik.


#BosnaHercegovina #ChristianaSchmidta #MaršuBesmrtnogPuka #MiloradDodik #Rs #secesija #Srbima #Srebrenica #SvesrpskiSabor #BiH