Članak

UPUTIO INICIJATIVU

Čavalić traži hitnu sjednicu Predstavničkog doma FBiH zbog FTV: Svaka minuta je važna!

(Patria) - Osnivač RTVFBiH je Parlament FBiH. Nema izgovora. Svaki minut blokade emitovanja programa Federalne televizije košta - nije samo pretplata izvor finansijskih sredstava, već i TV oglašavanje (posebno kod FTV), poručio je predsjednik Kluba Stranke za BiH u Predstavničkom domu FBiH Admir Čavalić i uputio zahtjev za održavanjem hitne ili vanredne sjednice Predstavničkog doma.

"Danas je privremeno onemogućeno cmitiranje programa Federalne televizije - RTV FBiH, Moguće da će se to nastaviti i u narednim danima. Osnivač RTV FBiH je Parlament FBiH. Shodno navedenom, upravo: Parlament FRiH nosi najveću odgovornost u vezi rada i funkcionisanja ove televizije. Zhog toga smatram da je potrebno pokrenuti Parlament u pravcu rješavanja ovog problema - organizacija vanredne ili tematske sjednice sa ciljem razmatranja i rješavanja postojećeg problema. Bitno je da se ukliuče i nadleźna radna tijela parlamenta.
Također, potrebno je da zasjeda i Koglegij, te adekvatno reaguje", poručio je Čavalić.

"Posebno zabrinjaya činjenica da je radnicima na Federalno| televiziji onemogućeno da danas rade, Bosna i Hercerovina treba imati stabilan i funkcionalan javni RTV servis, a isto podrazumijeva neometano funkcionisanje RTVFBiH. BHRT i RTRS.

#AdmirČavalić #FTV #JavniRTVServis #ParlamentFederacije #RadnaTijelaParlamenta #VanrednaSjednica #BiH