Članak

MO BIH

Raspisan konkurs za školovanje osam kadeta u Hrvatskoj

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo je danas Javni konkurs za školovanje kadeta na prijediplomskim studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje i Vojno inženjerstvo u Hrvatskoj za školsku 2024/2025. godinu.

(Patria) - Ministarstvo odbrane BiH raspisalo je danas Javni konkurs za školovanje kadeta na prijediplomskim studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje i Vojno inženjerstvo u Hrvatskoj za školsku 2024/2025. godinu.

Javni konkurs za školovanje kadeta raspisan je na studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje za četiri kadeta i Vojno inžеnjerstvo, također za četiri kadeta.

Na konkurs se mogu prijaviti mladići i djevojke koji su uspješno završili srednju školu IV stepena ili trenutno pohađaju IV razred srednje škole, sa najmanjom ukupnom ocjenom dobar.

Za prijem se zahtijeva dobro poznavanje engleskog jezika i dobra fizička pripremljenost. Detaljni uslovi konkursa objavljeni su na službenoj web stranici MO BiH.

Po završetku školovanja, kadeti će potpisati ugovor za profesionalnu službu u početnom činu oficira Oružanih snaga BiH - potporučnik.

Eventualna dodatna pitanja zainteresovani mogu postaviti putm e-mail adrese [email protected].

#BiH #Hrvatska #Kadeti #MinistarstvoOdbrane #OružaneSnage