Članak

NEREDI U SPLITU

Hajduk izgubio utakmicu, huligani živce: Ružne scene na najvećem derbiju hrvatskog fudbala

Fudbaleri Hajduka večeras su na svom Poljudu poraženi od Dinama u polufinalu Kupa.

(Patria) - Fudbaleri Hajduka večeras su na svom Poljudu poraženi od Dinama u polufinalu Kupa. Jedini gol na utakmici postigao je Sandro Kulenović u 14. minuti susreta.

Zagrepčani će u finalu igrati protiv Rijeke, koja je nešto ranije danas porazila Lokomotivu također s minimalnih 1-0.

No, nezadovoljni igrom i rezultatom svoje ekipe, navijači Hajduka odlučili su se izazvati nerede - prvo na stadionu.

Odmah po okončanju susreta dio Torcide (navijači Hajduka) utrčao je na travnjak Poljuda i krenuo ka igračima Dinama, koji su u tim trenucima slavili plasman u finale.


Igrači su potrčali prema tunelu. Policija je odmah intervenisala i navijači su potjerani natrag na tribinu. Navijači Hajduka pritom su gađali gostujuće navijače bakljama, a letjele su i stolice.

Neredi su se potom prelili i izvan Poljuda. Navijači su u širem krugu stadiona bacali baklje, kamenje, staklene boce i bengalke, te napadali policiju i prevrtali kontejnere. Policija im je uzvratila suzavcem.


Po gradu su gorjeli kontejneri. Područje oko Poljuda sve vrijeme nadlijetao je helikopter. Navijače Dinama i igrače policija je još u 22.30 držala na stadionu.

Slobodna Dalmacija javlja da su navijači imali i letve te da je grupu njih kod stadiona uhapsila policija. Sukobi navijača s policijom su nastavljeni - ponovo su letjele baklje, boce i kamenje.

Navijači su zapalili i nekoliko kontejnera. Slučajni prolaznici bježali su glavom bez obzira. Policija je uspjela otjerati navijače dalje od stadiona, prema samom centru Splita.

U sporednim uličicama bilo je i huligana krvavih glava...

#Dinamo #fudbal #Hajduk #Hrvatska #kup #Region

Ovo izvješće pokazuje brzu reakciju policije u suzbijanju nasilja i očuvanju sigurnosti građana. Unatoč izazovnim okolnostima, policija je uspjela kontrolirati situaciju i zaštiti okolinu od potencijalne štete. Njihova hrabra akcija pokazuje predanost održavanju reda i mira u zajednici, što je ključno za sigurnost svih građana.
More: geometry dash unblocked