Članak

POČINJE U 11 SATI

Sjednica Vijeća ministara BiH, pred ministrima obiman dnevni red

Vijeće ministara BiH na današnjoj će sjednici, zakazanoj sa početkom u 11 sati, između ostalog, razmatrati i Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za 2023. godinu.

(Patria) - Vijeće ministara BiH na današnjoj će sjednici u Sarajevu, zakazanoj sa početkom u 11 sati, između ostalog, razmatrati i Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za 2023. godinu.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog strategije i akcijskog plana provođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za period 2024-2029. godina, kao i Izvještaj o realizaciji Akcionog plana provođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za 2023.

Pred ministrima će se naći i Prijedlog odluke o osnivanju Državne komisije za granicu BiH, kao i Godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici za 2024.

Između ostalog, ministri bi trebali razmatrati i Informaciju o primjeni Odluke o postupku usklađivanja zakonodavstva BiH s pravnom stečevinom EU za period 1. januar - 31. decembar 2023.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o implementaciji "Perspektiva" programa tranzicije i zbrinjavanja otpuštenog personala i implementaciji "Preventiva" projekta zaštite mentalnog zdravlja i psihosocijalne asistencije u Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH u 2023. godini.

U drugom krugu glasanja, ministri bi se trebali izjasniti o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o uspostavljanju Komisije za saradnju s NATO-om BiH.

#sjednica #Vijećeministara #BiH