Članak

POSLANIK SDA

Salkić žestoko prozvao SDP-ovce: Šutjeli ste kao miševi u NSRs, a danas ublehaši pokazujete zečije srce šetajući Banja Lukom

Danas ublehaši šetate Banja Lukom i pokazujete zečije srce kao da je nadljudska hrabrost šetati Banja Lukom, nastavljajući da širite ublehu i obmanjujete građane ove zemlje.

(Patria) - Delegacija dužnosnika SDP-a BiH posjetila je danas Banja Luku, na poziv potpredsjednika te stranke Vojina Mijatovića.

Među njima su bili čelnik sarajevskog SDP-a Adnan Šteta, ministar kulture i sporta KS Kenan Magoda, ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Nerin Dizdar...

"Sudbina Bosne i Hercegovine je vezana za sudbinu SDP-a i obrnuto, sudbina SDP-a je vezana za sudbinu svakog grada i mjesta u BiH ili bez toga to više nije SDP", naveo je Mijatović na svom Facebooku.

Na vijest o šetnji SDP-ovaca Banja Lukom reagovao je poslanik SDA u Narodnoj skupštini Rs Ramiz Salkić.

SDP-ovcima je poručio da su umjesto šetnje trebali iskoristiti svoju priliku i govoriti u NSRs-u tokom zasjedanja i tu braniti interese građana BiH.

"Šetnja ne može amnestirati vašu šutnju i podanički odnos tokom zasjedanja 11. posebne sjednice Narodne skupštine.

Tamo gdje ste trebali govoriti u interesu države i građana šutjeli ste kao miševi mekinjaši i virili iz mišijih rupa tokom zasjedanja posebne sjednice NSRs-a, čekajući da sve prođe.

Danas ublehaši šetate Banja Lukom i pokazujete zečije srce kao da je nadljudska hrabrost šetati Banja Lukom, nastavljajući da širite ublehu i obmanjujete građane ove zemlje.

Bošnjaci koji su vas birali i drugi građani na koje ste posebno ponosni svakodnevno šetaju Banja Lukom i drugim gradovima u ovom entitetu i to smatraju normalnim dostignućem bez prijeke potrebe da se slikaju i predstavljaju to kao poseban čin hrabrosti.

To što ste željeli pokazati šetnjom bila je prilika da vaši predstavnici ustanu i kažu u Narodnoj skupštini, suprotstavljajući se separatističkoj politici Milorada Dodika i njegovim sljedbenicima.

Mislite da će jedna slika i jedna šetnja u očima čestitih građana ove zemlje promijeniti stvarnu sliku vašeg podaništva u NSRs-u, poklonjenog četvrtog Dodikovog delegata u Domu naroda BiH i izdaju interesa onih koji su vas birali da govorite u njihovo ime u NSRs-u, a ne da podanički šutite", naveo je Salkić.

#NSRs #politika #RamizSalkić #SDA #SDP #VojinMijatović #BiH