Članak

SLIJEDI NOVI KONKURS

Upravni odbor prihvatio Baltićevu ostavku, izvršit će se konsultacije o vršiocu dužnosti

(Patria) - Na današnjoj sjednici v.d Upravnog odbora Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo, razmotrena je i prihvaćena ostavka generalnog direktora doc.dr. Abela Baltića, koju je podnio 23. februara.

Obzirom da nije usvojen Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za 2022. godinu, dr. Baltić je podnio ostavku Upravnom odboru smatrajući to kako je naveo logičnim i moralnim činom. Odluka je jednoglasno usvojena. Ugovor o radu dr. Abela Baltića sa JUDZKS prestaje sa 15. martom godine a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima. Svim uposlenicima Javne ustanove Dom zdravlja KS se zahvalio na saradnji i poželio uspjeh u daljem radu, piše u saopćenju Javne ustanove Doma zdravlja Kantona Sarajevo.

Nakon što Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JUDZKS za 2022.godinu Vlada KS smijenila je Upravni odbor JUDZKS na čelu sa Ademirom Spahićem te imenovala v.d. Upravni odbor kojeg čine: Dino Selimović, predsjednik, te članovi: Alma Juković, Namir Čomaga, Vedad Kulenović i Enis Čavčić.

"Predsjednik v.d. Upravnog odbora JUDZKS Dino Selimović je na sjednici izjavio da će Upravni odbor izvršiti potrebne konsultacije prije donošenja odluke o prijedlogu v.d. generalnog direktora, a uz prethodnu saglasnost Ministarstva zdravstva KS i ministra mr.med.sci.dr. Enisa Hasanovića", istakli su u saopćenju.

#AbelBaltić #direktor #DomZdravljaKS #ostavka #BiH