Članak

SASTANAK U PREDSJEDNIŠTVU

Bećirović ugostio turskog ministra odbrane: BiH ima stratešku važnost za Zapadni Balkan

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović primio je danas u Sarajevu ministra odbrane Republike Turske Yaşara Gülera.

(Patria) - Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović primio je danas u Sarajevu ministra odbrane Republike Turske Yaşara Gülera.

Bećirović je ministru Güleru poželio dobrodošlicu i tom prilikom pozdravio veoma dobre i stabilne političke odnose i bilateralnu saradnju između BiH i Turske, izrazivši nadu da će se oni nastaviti razvijati na obostranu korist.

Zahvalio je Turskoj što Bosnu i Hercegovinu, pored snažne podrške njenom suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničnosti, podržava na putu evropskih integracija.

Naglasio je da Bosna i Hercegovina i dalje ostaje potpuno i neupitno opredijeljena svom strateškom vanjskopolitčkom cilju - punopravnom članstvu u EU, zbog čega bi bilo od izuzetne važnosti da Evropsko vijeće narednog mjeseca usvoji odluku o otvaranju pristupnih pregovora s BiH.

Zahvalio je Turskoj na velikoj pomoći Bosni i Hercegovini u oblasti odbrane i sigurnosti, navodeći kao jedan od primjera da je više od 150 pripadnika Oružanih snaga BiH završilo školovanje u Turskoj.

Predložio je intenziviranje i jačanje ekonomske saradnje između dvije zemlje, posebno povećanje međusobne trgovinske razmjene s ciljem smanjenja deficita Bosne i Hercegovine, ali i rasta turskih investicija u Bosni i Hercegovini.

Ukazao je da je u 2023. godini uvoz Bosne i Hercegovine iz Republike Turske iznosio 1,5 milijardi KM, a izvoz 261 milion KM.

Ministar Güler rekao je da Bosna i Hercegovina ima stratešku važnost za Zapadni Balkan i da njegova zemlja želi da unaprijedi saradnju sa BiH u svim oblastima, uključujući i odbranu i sigurnost.

Zahvalio je Bosni i Hercegovini i njenim institucijama na pomoći koju su pružili Turskoj u otklanjanju posljedica razornog zemljotresa koji ju je pogodio prošle godine.

U ime članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Željke Cvijanović, sastanku su prisustvovali savjetnici Sifet Podžić i Marko Milisav.

#BiH #DenisBećirović #politika #Predsjedništvo #Turska

The Best and Free Crypto 2024 Recovery Method

I was exposed to the cryptocurrency trading platform smatdec.me, where I invested all of my savings. Despite paying a plethora of absurd fees, they refused to let me withdraw any of my winnings or investment funds. Being a disabled veteran, I have experienced various sorts of financial misery and sadness as a result of losing my funds to these platforms. I was really fortunate to find Captain Jack Crypto Security Service, who was able to assist me in getting my cryptocurrency back after conducting an investigation and discovering that the platform was a scam site that was just seeking my investment money. The Security Service of Captain Jack Crypto Company was successful in getting my money back in full. Sincerely, thank you, and I heartily suggest their services to anyone who has been duped by this scam.
Here is their contact information: Captain Jack Crypto @ Europe.com is the email address.

TOP SERVICES FOR CRYPTOCURRENCY RECOVERY.

Hello, I'm Marie Paulina from Austria. Can you just picture how delighted you are to encounter the most talented hackers who can help you? Just last month, I lost all of my Bitcoin, but trust me, my hopes were revived when I met with Wizard Williams Recovery Services. I find it incomprehensible that they have to work relentlessly to get my $147,000 worth of Bitcoin. It only took them forty-eight hours to get it recovered.I am grateful to WIZARD WILLIAMS RECOVERY SERVICES for their exceptional efforts. Prior to their intervention, I had no idea that an effective digital currency recovery method actually existed. They offered me renewed optimism and assisted in turning my misery into a testimonial.
Make a request for help from them, and your grief will transform into excitement.

Email: [email protected]
WhatsApp: +4,9,1,7,6,1,2,4,5,2,0,6,6.