Članak

DAN KADA SU ZLOČINI PLANIRANI

JA SAM ŽRTVA 9. JANUARA Fatima Muhić, novorođenče koje su ubili čim je ugledala ovaj svijet

Ženska beba Have i Hajrudina Muhića, koja je uoči ukopa prema majčinoj želji dobila ime Fatima, ubijena je u noći kada je rođena.

Novorođenče je ukopano u blizini mezara oca Hajrudina

(Patria) - Najmanji tabut koji je spušten u potočarsku utrobu 2013. godine, grlio je posmrtne ostatke najmlađe žrtve srebreničkog genocida.

Ženska beba Have i Hajrudina Muhića, koja je uoči ukopa prema majčinoj želji dobila ime Fatima, ubijena je u noći kada je rođena.

Novorođenče je ukopano u blizini mezara oca Hajrudina, dvojice amidža i dede.

Djevojčica je rođena u bazi holandskog UNPROFOR-a, nakon pada Srebrenice, u noći sa 12. na 13. juli 1995. godine.

Dok se porađala, u blizini holandskih vojnika bili su i pripadnici srpskih snaga, neki čak odjeveni u uniforme vojnika UN-a.

"Ne znaš ko je ko od njih. Porodila sam se između dva i tri sata ujutro. Dijete su mi odnijeli, a ja mu ni imena nisam stigla dati. Možda su ga dali zločincima. Niko mi nije dao ni čašu vode, ni komad hljeba. Sve je to ostavilo posljedice na mene. Sve je to dio genocida nad nama u Srebrenici. Polako nas i u miru ubijaju”, rekla je Hava 11. jula 2013. godine, na dan kada je smiraj pronašla njena tek rođena djevojčica Fatima.

Ova tek rođena beba opomena je za sva vremena da realizatori planova zla, koji su zauvijek trebali iskorijeniti jedan narod, a ovu državu podijeliti, neće prestati u svom naumu dok ih se u potpunosti ne zaustavi.

Fatima je žrtva devetojanuarske sjednice kojom je kreirana Republika srpska, entitet grobnica, polja bijelih nišana i spomenika ljudskom zlu.

O Fatimi je napisana i pjesma, a kada je preslušate znat ćete zašto se devetojanuarske parade moraju zaustaviti za sva vremena.

#9.januar #BosniaStrong #FatimaMuhić #HavaMuhić #JusticeForSrebrenica #NeverForgetSrebrenica #PatriaMemories #RememberingFatima #SrebrenicaGenocide #SrebrenicaTragedy #StopGenocide #BiH