Članak

BANJA LUKA

Stevandić zakazao sastanak stranačkih lidera o 'Izbornom zakonu RS'

Republika srpska će kreirati svoj izborni zakon koji predviđa da entitet sam provodi općinske i republičke izbore

(Patria) - Predsjednik Narodne skupštine Republike srpske Nenad Stevandić sazvao je za danas Banjaluci sastanak predsjednika svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici srpskoj, koje imaju poslanike u Narodnoj skupštini Republike srpske, na temu 'Izborni zakon Republike Srpske'.

Kada je riječ o donošenju izbornog zakona Republike srpske, Stevandić je još u srijedu, 3. januara, rekao da je on utemeljen u Ustavu Republike srpske i Bosne i Hercegovine i da nema pravnih problema da bi bio donesen, te da neće biti predmet nekog velikog sporenja.

- Bitno je da smo se dogovorili da pozovem sve predstavnike svih političkih partija, i u vlasti i opozicije, koje imaju poslanike u Narodnoj skupštini Republike srpske da 8. januara sjednemo oko toga, mnogo prije nego bi se zakon donosio, da porazgovaramo o toj temi - rekao je novinarima Stevandić.

Republika srpska će kreirati svoj izborni zakon koji predviđa da entitet sam provodi općinske i republičke izbore, rekao je Milorad Dodik, predsjednik ovog bh. entiteta i lider SNSD-a, nakon sastanka sa predsjednicima stranaka koje su u vladajućoj koaliciji na nivou Rs.

#EntitetRs #izbori #IzborniZakon #NenadStevandic #NSRs #BiH