Članak

AMBASADA U SARAJEVU

Reisul-ulema Kavazović se upisao u knjigu žalosti i osudio teroristički napad u Iranu

Ovom prilikom reisul-ulema je osudio teroristički napad u Islamskoj Republici Iran u kojem su poginule najmanje 84 osobe.

Reisul-ulema Kavazović: Terorizam nema predznak

(Patria) - Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović upisao se danas u knjigu žalosti otvorenu u Ambasadi Islamske Republike Iran u Sarajevu.

Ovom prilikom reisul-ulema je osudio teroristički napad u Islamskoj Republici Iran u kojem su poginule najmanje 84 osobe.

Ambasadoru Irana u Bosni i Hercegovini nj.e. Abuzar Ebrahimi Torkamaniju reisul-ulema je izrazio saučešće,
zamolivši ga da saučešće prenese porodicama žrtava, vladi i narodu Irana.

Kavazović je istakao kako se još jednom dokazalo da terorizam nema predznaka i da je zlo protiv kojeg se čitavo čovječanstvo treba boriti.

Namjerno ubijanje civila mora biti osuđeno od svih i ne može biti prihvatljivo u svijetu koji bi trebao počivati na vrijednostima svetosti ljudskog života.

U svojoj poruci reisul-ulema je uputio molitvu Uzvišenom Allaha da žrtvama podari Svoju milost, a porodicama i narodu Irana strpljenje u njihovom tugovanju.

#BosniaHerzegovina #CivilianLivesMatter #Condolences #Humanity #Huseinef.Kavazović #IranAttack #Peace #PrayersForIran #ReisulUlema #Terrorism #Unity #BiH