Članak

IZGLAĐENI NESPORAZUMI

Sastanak partnera u vlasti TK okončan dogovorom: SDA i DF nastavljaju u stabilnoj Vladi raditi u korist građana!

Sastanak DF i SDA - izglađeni nesporazumi (Foto: Facebook)

(Patria) - Vlada Tuzlanskog kantona čiju okosnicu čine SDA i Demokratska fronta ostaje stabilna i posvećena nastavku djelovanja u korist građana ovog kantona, saznaje agencija Patria.

Kako smo jučer i najavili danas je održan sastanak koalicionih partnera povodom određenih nesuglasica koje su se pojavile proteklih dana.

Prema našim saznanjima dogovoreno je da sadašnja Vlada i parlamentarna većina nastave funkcionisati u postojećem sastavu.

Izvori Patrije tvrde da je dogovoreno da se sačuva do sada postignuto, s obzirom na to da je bilo određenih nesuglasica po pitanju naknada za porodilje.

Također, SDA je u sporazumu o djelovanju u narednoj godini prihvatila prijedloge Demokratske fronte koji se tiču poboljšanja stanja u zdravstvu, obrazovanju, sektoru sigrunosti, ekonomiji i slično.

Dogovoreno je da se nastavi raditi na dosadašnjim i novodefinisanim ciljevima koalicionog sporazuma, što je faktički i stabilizovalo aktuelnu Vladu TK.

Da je sastanak koalicionih partnera prošao dobro govori i objava premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića u kojoj kaže “idemo dalje, sa drobrim ljudima”, uz fotografiju sa Zlatanom Begićem (DF), te SDA kadorvima Fahrudinom Skopljakom i Smajom Mandžićem.

Podsjećamo, Halilagić je jučer za Patriju rekao da je komunikacija partnera u vlasti jedini ispravan način, što se nakon današnjeg sastanka i pokazalo.

Ishod sastanka ključnih partnera u vlasti TK tako je spriječio da se talas urušavanja koalicionog kapaciteta stranaka u strukturi probosanskog političkog bloka proširi i na ostatak Bosne i Hercegovine.

(R. Belko)

#GrađaniKantona #KoalicioniPartneri #Nesuglasice #ParlamentarnaVećina #Porodilje #RasimBelko #SDAiDemokratskaFronta #SektorSigurnosti #VladaTuzlanskogKantona #ZdravstvoIObrazovanje #BiH