Članak

ANDALUZIJA

Kokain ‘Balkanskog kartela’ zaplijenjen u španskoj luci Alhesiras

Zaplijena kokaina u Španiji (Foto: AFP via CdM)

(Patria) - Policija Španije zaplijenila je u luci Alhesiras skoro tonu kokaina „Balkanskog kartela“, saopštile su španske vlasti.

Policija je navela da je droga bila sakrivena u brodskim kontejnerima koji su stigli iz Južne Amerike, prenosi Hina.

Dodaje se da su bezbjednosne strukture Španije imale informaciju da grupa nazvana „Balkanski kartel“, koju čine kriminalci sa prostora bivše Jugoslavije, drogu doprema u luku Alhesiras (Algeciras).

Po dolasku sumnjivog broda u Andaluziju, policija je u Alhesirasu pretresla teret koji je prevozio i pronašla 415 kilograma kokaina. Potom je u drugoj pošiljci kontejnera koja je stigla u taj grad na jugu zemlje pronađeno još 500 kilograma droge.

„Balkanski kartel je trenutno najaktivniji na evropskom nivou“, navedeno je u saopštenju španske policije.

Navodi se da toj grupi narko-karteli iz Južne Amerike kokain u španske luke šalju sakriven među legalnom robom u brodskim kontejnerima.

„Teškoće u istragama u vezi sa članovima tih organizacija leže u njihovoj mobilnosti. U stanju su da putuju hiljadama kilometara kako bi održali sastanak“, objavila španska policija.

Saopšteno je da se istraga se nastavlja u cilju hapšenja članova ove krijumčarske mreže.

#CrnaHronika #PolicijaŠpanije #Alhesiras #BalkanskiKartel #JužnaAmerika #Andaluzija #Kokain #EvropskiNivo #ŠpanskeLuke #LegalnaRoba #KrijumčarskaMreža