Članak

FEDERALNI ZASTUPNIK

Aliefendić: Hitno sazvati sjednicu Komisije za sigurnost PFBiH

Federalni zastupnik Almedin Aliefendić (SDA) podnio je inicijativu za hitno sazivanje sjednice Komisije za sigurnost u Parlamentu FBiH.

(Patria) - Federalni zastupnik Almedin Aliefendić (SDA) podnio je inicijativu za hitno sazivanje sjednice Komisije za sigurnost Parlamenta FBiH.

Učinio je to zbog, kako je naveo, moguće opasnosti koja bi mogla narušiti sigurnosnu situaciju prouzrokovanu zabranom obilježavanja Dana državnosti u jednom dijelu naše zemlje.

"Zbog moguće opasnosti koja bi mogla narušiti sigurnosnu situaciju prouzrokovanu zabranom obilježavanja Dana državnosti u jednom dijelu BiH, kao i provokacijama i prijetnjama gradonačelnici Sarajeva, podnio sam inicijativu za hitno sazivanje sjednice Komisije za sigurnost u Parlamentu FBiH.

Imajući u vidu nedavne događaje koji su izazvali zabrinutost u javnosti i koji predstavljaju potencijalnu prijetnju sigurnosnoj situaciji, predlažem da se održi sjednica Komisije za sigurnost kako bismo analizirali sljedeće:

1. Zabrana okupljanja građana povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike srpske;

2. Izjave ministra odbrane Zukana Heleza o postojanju kampova za obuku na teritoriji entiteta Republika srpska;

3. Incident u vezi s uznemiravanjem gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić od predsjednika 'Abraham grupe' i izvršnog direktora 'Aluminijuma' Amira Gross Kabirija", naveo je Aliefendić u objavi na društvenim mrežama.

#AlmedinAliefendić #AmirGrossKabiri #BenjaminaKaric #bih #ParlamentFederacije