Članak

POST NA FACEBOOKU

Nikšić, Konaković, Forto i ekipa u Banjoj Luci: Domovina se brani tamo gdje je najviše napadaju

Prije 80 godina naši preci, partizani, su smogli snage u srcu porobljene Evrope da kažu da je Bosna i Hercegovine i srpska i muslimanska i hrvatska.

(Patria) - Prije 80 godina naši preci, partizani, su smogli snage u srcu porobljene Evrope da kažu da je Bosna i Hercegovina i srpska i muslimanska i hrvatska.

Danas oni koje su partizani porazili tada hoće da kažu da su oni pobijedili i da je Banja Luka Srbija. E pa nije i neće nikada biti, poručio je federalni premijer i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

Na društvenim mrežama Nikšić je iz Banje Luke danas objavio Facebook status, podijelivši fotografiju na kojoj pozira s Elmedinom Konakovićem (NIP), Edinom Fortom (NS), Vojinom Mijatovićem (SDP BiH)...

Nikšić kaže da se domovina brani tamo gdje je najviše napadaju - nažalost, to je danas u Banjoj Luci i Rs-u.

"Zato smo danas ovdje u Banjoj Luci koja pripada svim građanima Bosne i Hercegovine. Žao mi je ljudi koji su očito prevareni i kojima je neko rekao kako su četnici pobijedili antifašiste i da je ovo Srbija.

Na njihovu žalost, historija se ne može revidirati i granice Bosne i Hercegovine neće se mijenjati.

Dragi Bosanci i Hercegovci, sretan vam Dan državnosti iz naše lijepe Banje Luke. Smrt fašizmu sloboda narodu", poručio je Nikšić.

#BanjaLuka #bih #ElmedinKonaković #NerminNikšić #SDP