Članak

'GRUPA AKTIVISTA'

Trojkaše u Banjoj Luci dočekao Vojin Mijatović, pod prozorom im bivši pripadnici VRs-a pjevaju pjesme o Srbiji

Lideri stranaka Trojke Nermin Nikšić (SDP BiH), Edin Forto (Naša stranka) i Elmedin Konaković (NiP) posjetili su danas Banju Luku povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

(Patria) - Lideri stranaka Trojke Nermin Nikšić (SDP BiH), Edin Forto (Naša stranka) i Elmedin Konaković (NiP) posjetili su danas Banju Luku povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Trojkaši su se sastali u prostorijama SDP-a, ispod čijih su prozora bivši borci Vojske Rs-a organizovali proteste. Tu okupljenu grupu Forto je na svom Facebooku nazvao "grupom aktivista".

"Na kafi u Banjoj Luci, ispod prozora grupa aktivista pjeva pjesme posvećene Srbiji", napisao je Forto.


Podsjetimo, MUP Rs-a zabranio je skup u Banjoj Luci povodom Dana državnosti BiH, a isto su uradili i u Mrkonjić Gradu, mjestu prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a.

Boračka organizacija grada Banja Luka organizovala je današnji skup "kako bi iskazala protivljenje dolasku članova SDP-a i Trojke u Banju Luku povodom Dana državnosti BiH uprkos zabranama obilježavanja Dana državnosti BiH."

Bivši borci Vojske Rs-a su se prvobitno okupili ispred zgrade m:tela u Banjoj Luci, nakon čega su šetali do hotela "Marriot". Tu su se kratko zadržali i uputili ka naselju Borik gdje se nalazi sjedište SDP-a u Banjoj Luci.

Nosili su zastave Rs-a, a dok su šetali kroz grad mogle su se čuti pjesme "Marš na Drinu", "Veseli se sprski rode" te uzvici "Ovo je Srbija".

Nakon šetnje Banjom Lukom, došli su ispred zgrade SDP-a, gdje je Vojin Mijatović, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, dočekao ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića te premijera FBiH Nermina Nikšića.

U ovoj zgradi trebala bi biti održana akademija povodom Dana državnosti BiH, a nakon što je MUP Rs-a zabranio njeno održavanje u hotelu "Marriott", piše N1.

#BanjaLuka #EdinForto #ElmedinKonaković #NerminNikšić #trojka #vojskars #bih