Članak

DRUGE DOMOVINE NEMAMO

Iz NES-a poručili bh. dušmanima: Nikad se nećemo umoriti od borbe za Bosnu i Hercegovinu

Zbog toga mi moramo biti još glasniji, odlučniji i borbeniji. Mi druge domovine osim BiH nemamo i zato se nikada nećemo umoriti od borbe za Bosnu i Hercegovinu.

(Patria) - Predstavnici Narodnog evropskog saveza (NES) BiH, predvođeni Mirzom Batalovićem, predsjednikom Glavnog odbora, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje na spomen-obilježjima širom Sarajeva obilježili su 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Cvijeće su položili i Fatihu proučili ispred Vječne vatre, na Šehidskom mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, te na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995.

Predstavnici NES-a istakli su da je na današnji dan, kada su potvrđene historijske granice Bosne i Hercegovine, potrebno što glasnije poručiti dušmanima naše domovine da njeni sinovi neće odustati od borbe za BiH.

- Prethodnih godina u skoro polovini naše države ignoriralo se obilježavanje Dana državnosti. Ove godine se i zabranjuje. Treba li nam jasniji dokaz da borba protiv Bosne i Hercegovine nikada nije prestala i da njeni dušmani ne odustaju.

Zbog toga mi moramo biti još glasniji, odlučniji i borbeniji. Mi druge domovine osim BiH nemamo i zato se nikada nećemo umoriti od borbe za Bosnu i Hercegovinu - poručili su predstavnici NES-a.

#DanDržavnosti #dušmani #NES #obilježavanje #bih