Članak

PRAVNI EKSPERT

Išerić: Prijetnja gradonačelnici je prijetnja našoj državi

Pravni ekspert Enver Išerić potcrtava da je prijetnja gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić prijetnja našoj državi Bosni i Hercegovini.

(Patria) - Pravni ekspert Enver Išerić potcrtava da je prijetnja gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić prijetnja našoj državi Bosni i Hercegovini.

Išerić se osvrnuo na sinoćnji tekst Patrije, u kojem smo objavili da je Karić na društvenoj mreži X otkrila da joj je Amir Gross Kabiri poslao paket i da je on jučer isporučen u Vijećnicu, gdje se i nalazi gradonačelnicin kabinet.

Išerić se pita: "Ko je to taj Kabiri? Šta on radi i na osnovu čega boravi u našoj državi Bosni i Heregovini?"

- Mediji su objavljivali da je on investitor koji želi spasiti mostarski "Aluminij". Javnost toliko zna o njemu.

I ako on "spašava" Aluminij, organi naše države su tom čovjeku morali odobriti
boravak u našoj državi.

Očigledno je da Kabiri, bez obzira na razloge, odnosno uslove za odobrenje njegovog boravka, zloupotrebljava odobrenje za boravak, pa mu je potrebno otkazati boravak i protjerati istog iz naše države, jer njegovo prisustvo predstavlja prijetnju javnom poretku i bezbjednosti BiH.

Neka se organi države zaduženi za poslove sa strancima ozbiljno zabave ovim pitanjem, a organi pravosuđa također trebaju pokrenuti posupak utvrđivanja njegove krivične odgovornosti.

Niko nema pravo prijetiti gradonačelnici našeg glavnog grada, a posebno ne stranac kojem smo kao država ukazali gostoprimstvo koje je zloupotrijebio.

Prijetnja gradonačelnici je prijetnja našoj državi", poručio je Išerić.

#AmirGrossKabiri #BenjaminaKaric #EnverIšerić #GradonačelnicaSarajeva #bih