Članak

SKUPŠTINA KS

Zuhrić tražio tematsku sjednicu Skupštine o dodjeli novca za održivi povratak, Okerić odbio inicijativu staviti na glasanje

(Patria) - Zastupnici Demokratske fronte uputili su danas inicijativu za sazivanje tematske sjednice Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj bi se vodila rasprava i utvrdilo stvarno stanje o dodjeli sredstava za održivi povratak u Republiku Srpsku iz Budžeta Kantona Sarajevo sa razdjela kabineta predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, kao i cjelokupnoj praksi dodjele sredstava budžetskim korisnicima.

Razlog za ovu incijativu koju je u Skupštini KS pročitao šef Kluba DF-a Albin Zuhrić su medijski natpisi o dodjeli sredstava organizacijama koje su bliske jednoj političkoj stranci.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, protivno Poslovniku, odbio je staviti ovu inicijativu na glasanje zastupnicima Skupštine Kantona Sarajevo, navode iz DF-a.

Inače, na današnjoj sjednici razmatra se Nacrt Budžeta KS za 2024. godinu. Predloženi Budžet iznosi 1.262.733.248 KM. Prije te tačke zastupnici postavljaju pitanja i zastupničke inicijative.

#AlbinZuhrić #ElvedinOkerić #SkupštinaKS #BiH