Članak

REGION

Slovenija uskratila saglasnost za novog ambasadora Srbije, Vučić čeka obavijest

(Patria) - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je kako ne zna sve detalje o odluci Slovenije da uskrati suglasnost za predloženog veleposlanika Srbije Zorana Đorđevića i da će Beograd pričekati formalnu obavijest iz Ljubljane i primjereno tome reagirati.

Slovenija je uskratila suglasnost kandidatu Srbije za veleposlanika u toj zemlji Zoranu Đorđeviću zbog "formalnih zapreka sigurnosne prirode", objavili su srbijanski mediji pozivajući se na ljubljanski dnevnik Delo, ali više detalja nije navedeno.

Vučić je govorio i o jačanju Vojske Srbije, najavivšio da do rujna iduće godine treba stići još 10 Airbusovih helikoptera H-145, te da će prva faza remonta za šest letjelica Mi-35 biti završena do kraja siječnja, za ostalih pet do kraja ljeta.

"Nastavit ćemo jačanje vojske bez obzira na parade onih kojima smeta jaka Srbija", rekao je Vučić i za sljedeću godinu najavio "velika ulaganja u vojsku, veća nego ove" za koju je ustvrdio da je "bila rekordna".

Najavio je i da će Vojska Srbije tražiti dodatni prijem vojnika.

Vučić je, komentirajući sumnje oporbe kako će izbori zakazani za 17. prosinca biti neregularni i pokradeni, ustvrdio da će ih "oporba izgubiti i da tim pričama pokušavaju unaprijed naći opravdanje".

"Oporba će izgubiti izbore, to pokazuju sva istraživanja, i zato o tome pričaju da bi našli alibi za nesposobnost", rekao je Vučić.

On se, premda na dužnosti šefa države, aktivno uključio u izbornu kampanju, a Srpska napredna stranka, s čijeg je čela nedavno formalno odstupio, svoje izborne liste prijavila je pod njegovim imenom "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

On je rekao kako dnevno čita izvješća o istraživanju javnog mišljenja iz kojih se vidi da oporba gubi izbore, jer "lažima ne mogu dobiti povjerenje naroda", obmanjujući javnost "jer nisu u stanju ponuditi bilo što".

#AirbusHelikopteri #AleksandarVučić #Izbori #JavnoMišljenje #Mi35 #Slovenija #SrbijanskiPredsjednik #Veleposlanik #VojskaSrbije #ZoranĐorđević #Region