Članak

KANTAUTORU SRUŠEN YOUTUBE KANAL

Fazla za NAP: Ne mogu oni zaustaviti pjesmu, ona će teći, bit će još četiri pjesme

Fazla: Ne mogu oni zaustaviti pjesmu (Foto: Facebook)

(Patria) - YouTube kanal Zlatana Fazlića Fazle je obrisan, nakon što su danima trajale čudne i sumnjive aktivnosti nakon objave pjesme “1425 dana”.

“To je jednostavno tako, YouTube mi je poslao mail da je srušen kanal, pošto sam ja daleko od tehnologije, moji prijatelji su ih odmah kontaktirali i dobili su zvaničan mail u kojem YouTube kaže da je kanal kompromitovan, odnosno hakiran i srušen. Siguran sam da je sve to učinjeno zbog samo jedne pjesme”, kaže Fazla za Patriju.

Dodaje da nije muzičar koji se mnogo bavio YouTubeom, da je zahvaljujući prijateljima napravio kanal, ali da nema neku preveliku posjećenost.

“Međutim, kada se pojavila ta pjesma, prijatelji su primijetili da je za 24 sata imala 25 hiljada pregleda, imala je stotine komentara, pa su se onda ti komentari negdje izgubili. Potom je onima koji su brisali komentare vjerovatno dosadilo, te su odlučili da me izbrišu skroz sa YouTubea”, govori Fazla za NAP.

U saopćenju je Fazla naveo i da su mu otkazivana gostovanja u medijima, ali nije želio govoriti u kojima, niti javno reći ko bi mogao biti nalogodavac za otkazivanje.

“Dugo sam u medijima, uglavnom me zanimaju TV, radio, ti stari mediji, moja raja me je dovela na YouTube. Očekivao sam da će biti problema, šta ja tu mogu, moram pisati o dijelu života moje generacije koja nestaje, imam još četiri pjesme da završim, sve to je problematično za njihovu propagandu. Neko se dobro potrudio”, ističe Fazla.

Na kraju svima koji su stajali iza medijske blokade i onima koji stoje iza rušenja YT kanala, poručuje: “Ne mogu oni zaustaviti pjesmu, pjesma će živjeti”.

#1425Dana #HakiranIKompromitovan #MedijskaBlokada #NestajanjeGeneracije #Patrija #PjesmaZaustavljena #PropagandaProblematika #YouTubeKanal #ZlatanFazla #ZlatanFazlic #BiH